3 tips voor een zorgeloze autovakantie

Wil je met het gezin op vakantie, niet tig keer hoeven te betalen voor een vliegticket en vooral genieten van veel vrijheid op vakantie? Dan kan een vakantie met de auto je uitkomst bieden. Je kan gaan en staan waar je maar wil en hoeft je geen zorgen te maken over dat je veel kosten maakt voor een taxi. Bovendien zie je op deze manier veel van de omgeving van de bestemming en heb je wat quality time met het gezin. Het is wel belangrijk dat je goed voorbereid op vakantie gaat, zo gelden er in andere landen andere regels met betrekking tot de auto en wil je bovendien niet hulpeloos langs de weg hoeven staan. Om je te helpen met de voorbereiding, geven we je enkele tips!

Goed verzekerd?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en zeker in een ander land waar je minder bekend bent met de wegen en regels is de kans groter dat er iets met de auto gebeurt. Een goede autoverzekering is daarom essentieel. In hoeverre de verzekering de schade dekt, hangt af van hoe je verzekerd bent. Zo is het sowieso niet vanzelfsprekend dat je verzekerd bent voor ongelukken en schade in het buitenland, let hier dus op bij het kiezen van een verzekering voor je auto.

Welke route moet je rijden?

Om te komen op je bestemming gebruiken de meeste mensen een navigatiesysteem of navigatie op de smartphone zoals Google Maps. Echter heb je hier natuurlijk internet voor nodig en dit is niet altijd even voordelig in het buitenland. Gelukkig is hier een oplossing voor. Zo kan je voordat je op vakantie gaat de kaart downloaden zodat je ook offline navigatie kan gebruiken. En zo kan je ook instellen dat je bijvoorbeeld tolwegen wilt vermijden, dit scheelt al snel tientallen euro’s tijdens je rit!