Last minute Kreta

kreta last minuteLast minute Kreta is een zonovergoten vakantie op het grootste eiland van Griekenland. Het eiland is 250 kilometer lang en ruim 60 kilometer breed. Hierdoor heeft het eiland genoeg te bieden voor alle vakantiegangers die jaarlijks naar het eiland komen. Van een zon, zee en strand vakantie tot een vakantie vol cultuur en historie. De meeste toeristen komen vooral naar de grote badplaatsen van het eiland. Chersonissos staat vooral onder de jongeren op nummer één vanwege het bruisende nachtleven. Vele jongeren brengen hier jaarlijks hun vakantie door. Maar dit betekend niet dat er geen ruimte is voor ouderen of jonge gezinnen. Het prachtige eiland bruist aan alle kanten en aan de andere kant van het eiland vindt je rustige badplaatsen waar je nog kan genieten van het authentieke Griekenland. Neem als voorbeel de oude stad Rethymnon met smalle straatjes en gezellige winkeltjes waar je kan wandelen en dineren langs de zee. Voor je het week beleef je het zelf met een last minute vakantie naar Kreta.

Bezoek last minute Kreta voor de diverse bezienswaardigheden

Van alle miljoenen toeristen huurt een gedeelte tijdens hun zomervakantie een auto. Bij sommige last minutes wordt zelfs een auto cadeau gegeven. Er zit dan geen transfer inbegrepen, maar een huurauto. Ideaal als je zelf het eiland wilt ontdekken. Het is zeker een aanrader om minimaal twee dagen een auto te huren. Je kan zo de prachtige bezienswaardigheden op het eiland ontdekken. Eén van de oudste overblijfselen uit de oudheid op het eiland is Knossós. De beroemde koning Minos had hier zijn paleis gebouwd. Inmiddels is hier niet veel meer van over, maar wat er is uitgegraven op Kreta is indrukwekkend. Combineer dit met een bezoekje aan Herkalion voor het archeologische museum. Dit is een modern museum en absoluut één van de mooiste musea in Kreta. Een dagje zon, zee en strand wordt zo heerlijk afgewisseld met een stukje historie.

Last minute Kreta naar Chersonissos

Oh Oh Cherso is eigenlijk het programma, waarmee Kreta ineens bekend werd als uitgaanscentrum van Griekenland. Jongeren trekken dan ook massaal naar de badplaats toen voor een zon, zee, strand en uitgaansvakantie. Je vindt hier ronduit de meeste discotheken en feesten op het eiland. Mocht je zin hebben in een echte feestvakantie dan is een last minute naar Kreta snel geboekt. Je kan het beste kiezen voor Chersonissos als basis als je niet ver naar huis wilt wandelen. Vooral na een drankje wil je graag zo snel mogelijk terug in het appartement zijn. Met een hotel in de populaire badplaats zit je al binnen een paar dagen in de zon. Geniet overdag van de zon tijdens een last minute Griekenland om s’avonds het bruisende nachtleven van Chersonissos te ontdekken.

Rondrijden over het eiland met een last minute Kreta

Een auto huren is echt een aanrader vooral als je een vakantie Kreta boekt buiten de bekende plaatsen. In principe is alles op het eiland prima te bereiken met een auto. Je kan zo zelf een ontdekkingsreis maken en dit is absoluut een tip om te doen. Het uitzicht over het eiland is adembenemend mooi. Bezoek eens de kloof van Samaría of bezoek authentieke vissersdorpjes als Sissi. Je wordt direct ingepakt door de schoonheid van het eiland. Mocht je echt veel van het eiland willen zien dan raden we je aan om buiten het hoogseizoen een last minute Kreta te pakken. Dit is niet alleen extra voordelig, maar het weer is aangenamer. Tijdens de zomermaanden lopen de tempraturen al snel richting de 40 graden. Dit is natuurlijk veel te warm om echt wat te ondernemen. In september kan je met 30 graden heerlijk genieten van alle bezienswaardigheden die Kreta te bieden heeft.

Het weer op Kreta
5°
onbewolkt
Luchtvochtigheid: 75%
Windkracht: 3m/s N
Max 5 • Min 5
14°
Zo
15°
Ma
13°
Di
6°
Wo
Weer in OpenWeatherMap