Last minute Mallorca

malloraLast minute Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen van Spanje. Op slechts twee uur vliegen van Spanje ligt het eiland aan je voeten. Het eiland heeft een voorliefde voor toeristen en heeft zelfs complete gebieden voor de toeristen. Zo is er een plek waar alle Engelsen, Duitsers en Nederlanders samenkomen. In het populaire toeristenplaatsje El Arenal moet je niet gek opkijken als je friet van piet tegenkomt. Het plaatsje is helemaal ingesteld op de Nederlandse toeristen en voorzien van diverse Nederlandse uitgaansgelegenheden. Wil je liever het authentieke Mallorca zien? Geen probleem met een last minute Mallorca kan je overal op het eiland terecht komen. Of huur gewoon een auto en rij de binnenlanden van het eiland in. Direct zie je een hele andere wereld achter zon, zee en strand zoals je dit gewend bent van Mallorca.

Last minute Mallorca naar Palma

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het grootste eiland van de Balearen. De hoofdstad zit nog vol Middeleeuwse gebouwen en geeft een authentieke Spaanse sfeer mee. Zo heeft de hoofdstad bovenop de heuvel een eigen kasteel en is er een prachtig kathedraal. Het kathedraal van Palma is één van de toeristische uitblinkers van het eiland. Jaarlijks brengen duizenden toeristen een bezoekje aan het kathedraal dat ook de moeite waard is om van binnen te bekijken. Het kathedraal is van binnen vormgegeven door de wereldberoemde architect Gaudí. In het winkeltje bij de kathedraal zijn ook verschillende boeken te vinden over de meester architect. Naast cultuur kan je heerlijk slenteren door de smalle straatjes van de hoofdstad. Ontdek hier diverse winkeltjes en vooral het warenhuis van Spanje: El Corte Inglés waar je werkelijk voor van alles kan slagen. Mocht je nog niet klaar zijn met shoppen dan kan je een auto huren en naar de outlet stores rijden. Deze liggen vlak bij de hoofdstad en zijn eventueel ook met de taxi te bereiken.

Last minute Mallorca naar de binnenlanden

De binnenlanden van Mallorca zijn niet toeristisch, maar zeker weten leuk om te ontdekken. Mallorca staat namelijk om twee streekproducten bekend namelijk leer en parels. Het is mogelijk om een bezoekje te brengen aan de parelfabriek en te kijken hoe de parels gemaakt worden. In de outlet bij de fabriek is het mogelijk om tegen scherpe prijzen en eigen parelketting aan te schaffen. Naast parels kan je een bezoek brengen aan de leerfabriek. In het binnenland kom je diverse leerfabrieken tegen waar je tegen outlet prijzen de mooiste leren tassen kan kopen. Een leuke tip voor de toeristen die echt de locals willen opzoeken is een bezoek brengen aan een olijfolie boerderij. Een aantal boerderijen hebben hun bedrijf opengezet voor toeristen. Je kan een bezoekje brengen aan de olijfbomen en zien hoe de olie gemaakt wordt. Daarnaast worden er streekproducten verkocht die gemaakt zijn met de verse olijfolie van het land. Specialer dan dit kan je het eigenlijk niet krijgen in de binnenlanden van Mallorca.

Last minute Mallorca met zon, zee en strand

Een last minute Mallorca staat bovenal in het teken van een zon, zee en strand vakantie. Je vindt hier vooral luxe hotels rechtstreeks aan het strand gelegen. De all inclusive hotels zijn hier nog niet zo populair vergeleken met andere plaatsen in Spanje. Daarentegen kan je aan de boulevard van Mallorca vaak nog erg voordelig eten. Een hoofdgerecht van slechts € 6 is helemaal niet zo gek in Mallorca. Tegen deze prijzen heb je natuurlijk geen all inclusive nodig met een last minute naar Mallorca. Geniet van je strandvakantie en bovenal de zonnige zandstranden.