Last minute Gran Canaria

gran canariaVan alle Canarische eilanden is Gran Canaria al jaren het populairste vakantie-eiland. Een last minute Gran Canaria is dan ook geliefd bij heel veel toeristen. Het eiland gelegen voor de Afrikaanse kust ligt exact op de evenaar. Dit zorgt ervoor dat je het hele jaar door kan genieten van 26 graden en zon. De tempratuur en het weer verandert nauwelijks en dit betekend dat je op ieder moment van het jaar kan genieten van een strandvakantie. Strand, zee en zon zijn de vooruitzichten als je een last minute vakantie naar Gran Canaria boekt. Eventueel kan je kiezen voor een vakantie in één van de vele luxe all inclusive resorts. Het is slechts het begin van een goedkope vakantie naar Gran Canaria.

Last minute Gran Canaria naar Las Palmas

Als je een vakantie naar Canaria boekt dan kom je in ieder geval in Las Palmas aan. De meeste toeristen blijven hier vaak niet, maar het is wel leuk om een keer een bezoekje te brengen aan de hoofdstad van het eiland. De oude stad zit namelijk nog vol met eeuwenoude kerken en paleizen uit de oudheid. Je voelt je net een ontdekkingsreiziger als je door de oude stad van het eiland wandelt. Vaak is het mogelijk om met de bus in de buurt van je all inclusive resort een bezoekje te brengen aan de stad. Vooral op zondag is het leuk om een bezoekje aan de stad te brengen. De winkels zijn gesloten, maar vanaf 14.00 is er wel een authentieke markt. Wees echter wel wat eerder aanwezig want om 11.30 begint het volksdansen. De complete sfeer rond het dansen is uniek en geweldig om een keer mee te maken. Rond 11.00 is het nog mogelijk om een zit plek te bemachtigen bij Pueblo Canario waar het dansen begint. Je kan het allemaal zelf meemaken als je een last minute naar Gran Canaria boekt.

Last minute Gran Canaria naar het dorp voor de toeristen

Playa del Inglés is een compleet dorp speciaal gebouwd voor toeristen. Er wonen geen locals en er staan enkel en alleen voorzieningen voor toeristen. Je vindt er de prachtigste hotels, appartementen, uitgaansgelegenheden en shoppingcentra. Als je opzoek bent naar een luxe all inclusive vakantie dan zit je hier goed. Wil je meer ontdekken van het authentieke Gran Canaria? Ga dan niet naar Playa del Inglés of huur gewoon een auto om het eiland te ontdekken. Als je dol bent op toerisme dan is een reis naar dit dorp absoluut een aanrader. Door het grote aanbod aan hotels is de kans groot dat je hier nog wel een last minute naartoe kan vinden. Zelfs in de meest luxe hotels kan je verblijven tijdens een last minute Gran Canaria.

Stap in de wereld van de locals met een last minute Gran Canaria

Als je denkt aan een last minute Gran Canaria, dan denk je vaak aan massa toerisme. Toch heeft het eiland nog veel meer te bieden dan alleen massa toerisme. Als je jezelf verdiept in het eiland dan maak je kennis met hele bijzondere plekjes op het eiland. Artenara is een prachtig voorbeeld waar je authentieke grotwoningen kan vinden. Maak hier kennis met de locals die hier nog steeds wonen. Of maak een boottochtje rond het eiland en maak kennis met dolfijnen die langs de boot zwemmen. Het klinkt misschien toeristisch, maar je staat hierbij oog in oog met de natuur. Een wonderschone natuur zoals je dit eigenlijk alleen in Gran Canaria kan vinden. Het is niet voor niets het grootste en meest bezochte eiland van de Canarische eilanden.