Handige spullen om mee te nemen voor een last minute winter vakantie

Indien je deze winter een last minute ticket hebt gekocht naar een wintersport land zijn er verscheidene dingen waar je aan moet denken met betrekking tot spullen om mee te nemen. Daarbij is het vooral belangrijk dat je de goede kleding meeneemt. Dit artikel geeft je enkele tips om jezelf goed voor te bereiden op een wintersport vakantie.

3 lagen systeem

Vrijwel iedereen kent het 3 lagen systeem (Hier uitgebreid uitgelegd), dit is erg belangrijk om er voor te zorgen dat je het niet te koud krijgt terwijl je aan het skiën of snowboarden bent. Het 3 lagen systeem bestaat uit een vocht afdrijvende pully als eerste laag, een trui om je lichaamswarmte te behouden als tweede laag en een dikke winterjas of ski-jas als derde laag, of buitenlaag. Verder kan je er ook nog voor kiezen om een vierde laag in de vorm van thermokleding te dragen. Dit is waarschijnlijk alleen nodig als je in een heel koud land bent, maar als je een echte koukleum bent is het wellicht alsnog handig om te kiezen voor de additionele vierde laag.

Verdere kleding

Naast het 3 (of 4) lagen systeem is het ook handig om te denken aan zaken zoals sneeuwschoenen, een helm en een sneeuwbril. Het zou onhandig zijn om dit soort dingen op locatie nog te moeten kopen, wellicht is het daar veel duurder of is de kwaliteit minder. In het geval dat je in een erg koud skigebied bent kan het verstandig zijn om ook een skimasker mee te nemen om er voor te zorgen dat je gezicht niet te koud wordt, dat is namelijk erg onaangenaam.

Andere spullen en handigheden

Verder is het handig om een EHBO-set mee te nemen in het geval dat er iets gebeurt. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand een verwonding op wintersport verkrijgt. Daarbij is het ook verstandig om voordat je op vakantie gaat te denken aan een reisverzekering met wintersportdekking, dit is eigenlijk onmisbaar en dekt je als er iets gebeurt.