Voorbereiden op een verre vakantie doe je zo!

Het maken van een verre reis is een spannend avontuur. Een andere cultuur met andere gewoontes en een andere leefomgeving. Door deze verschillen is het wel belangrijk dat je je goed voorbereid. Zo verklein je de kans op gezondheidsproblemen en andere vervelende ongemakken. In dit artikel geven we je de belangrijkste tips voor een goede voorbereiding op een verre reis!

Visum

Binnen Europa is het hebben van een identiteitskaart of paspoort vaak al voldoende om in het desbetreffende land te verblijven, wanneer je reist buiten Europa is de kans groot dat je in bezit moet zijn van een visum om in het land te verblijven. Daarnaast zijn er ook aparte regels wanneer je langer in het land wil verblijven door bijvoorbeeld studie of werk. Alle informatie over een visum in het buitenland kan je hier vinden.

Geld

Buiten Europa geldt uiteraard een andere valuta dan de Euro. Echter hoef je niet van tevoren in bezit te zijn van de juiste valuta, maar kan je in het land zelf pinnen of naar een wisselkantoor gaan. Let er wel op dat je je rekening op wereldwijd zet, zodat je ook op de locatie zelf kan pinnen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je op het vliegveld van het desbetreffende land ter plekke moet betalen voor het visum, wel zo handig als je dan kan pinnen! Wat altijd handig is om mee te nemen, is een kredietkaart. Zo’n kaart wordt namelijk nagenoeg overal geaccepteerd, waardoor je niet continu met geld op zak hoeft te lopen.

Inentingen

Afhankelijk van het land waar je naartoe gaat, kan het noodzakelijke zijn om een prik te halen bij de GGD. Dit geldt voornamelijk voor landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Laat je informeren bij de GGD voor het desbetreffende land.